BEZA UMNO DENGAN PAS

Masalah antara UMNO dan PAS ialah dasar dan matlamat pejuangan yang jauh berbeza. PAS memperjuangkan agar Islam menjadi aqidah Negara Malaysia, samada dari sudut pentadbirannya atau kehakimannya dan lain-lain. Pendek kata, apa yang terkandung didalam dua kalimah syahadah iaitu tiada tuhan yang disembah melainkan ALLAH, Nabi Muhammad S.A.W pesuruh ALLAH itu hendaklah terlaksana dalam kehidupan individu, masyarakat dan Negara.

Adapun pun UMNO sering mencabar tuntutan dua kalimah syahadah itu. UMNO kelihatan melakukan solat, mengeluarkan zakat, menunaikan puasa bulan ramadhan,
mengerjakan haji, menjalankan aktiviti nikah kahwin mengikut Islam. Tetapi
pentadbiran dan pemeritahan Negara mencabar Quran dan Sunnah. Sebab itu, dengan
rasa senang hatinya, UMNO yang menjadi teras kepimpinan Negara, terang-terang
menolak hukum ALLAH didalam bidang pentadbiran, kehakiman, perundangan,
pendidikan dan lain-lain.

Jawatankuasa

Siaran Langsung Ceramah

Siaran Langsung WEB TV2 (P2P)

Prompt: If you cannot view program, please download and install play engine Download Now
P2P hanya boleh dilayari menggunakan Internet Explorer sahaja
Sekiranya anda tidak dapat melihat siaran langsung, sila klik disini
 

RAYUAN SUMBANGAN DANA PEMBANGUNAN

Sumbangan anda amat diperlukan untuk pembangunan Markas PAS Jaya Gading

No. Akaun May Bank : 5-562-2610487-2 Atas Nama 'PAS Cawangan Jaya Gading'

Selepas bank in sila SMS :

Nama<>Masa bank in<>Tarikh<>Jumlah

1) Abd. Rahim Deraman - 019-9456645 - Setiausaha

2) Ust Omar Ahmad - 019-9807343 - Bendahari


Terima Kasih diatas sumbangan anda.

RISALAH ' AMAL MA'ARIFAT MENGESAKAN ALLAH TA'ALA '

Blog ini akan menyiarkan RISALAH 'AMAL MA'ARIFAT MENGESAKAN ALLAH TA'ALA' secara bersiri mulai esok.

Kitab yang bertulisan jawi lama telah siap diterjemahkan oleh Al Fadhil Ust Omar bin Ahmad, Bendahari PAS Cawangan Jaya Gading

اينيله رساله عمل معرفات مغاساكن الله تعالى
يغذ دنوكيلكن درفد كتاب تصوف دعن اختيار
اوليه همبا
عبدالرحمن صديق بنجارى
دان دسالين سمولا كايديسي رومي
اوليه همبا يع ضعيف
عمر بن أحمد

INILAH RISALAH
`AMAL MA`ARIFAT MENGESAKAN ALLAH TA`ALA

YANG DINUKILKAN DARIPADA
KITAB TASAUF DENGAN IKHTIAR

OLEH HAMBA
ABDUL RAHMAN SIDIQ BANJARI

DAN DISALIN SEMULA KE EDISI RUMI
OLEH
HAMBA YANG DAIF
OMAR BIN AHMAD

Thursday, October 1, 2009

NIZAR | ZAMBRY : ISA CALON KORUP,WAJAR DITOLAK PENGUNDI

Oleh : Pembela

Kenyataan Tan Sri Isa Samad selaku calon Bn di PRK Bagan Pinang jelas menunjukkan sikapnya yang sombong dan tidak pernah rasa bersalah dalam amalan politik wang apabila dia berkata, “beliau juga bukannya melakukan satu kesalahan jenayah”.

Baginya, mungkin juga sebahagian pemimpin-pemimpin Umno bahawa amalan politik wang bukan suatu kesalahan jenayah, apalagi kalau kita nak bercakap tentang moral seorang yang berstatus pemimpin. Sebaliknya ia hanya suatu kesalahan di dalam kod etika pemilihan Umno semata-mata.

Pada hal seluruh rakyat Malaysia telah mengetahui bahawa Isa adalah di antara pengamal politik wang dari Umno yang merupakan parti Bumiputera berfahaman kebangsaan tersebut berada di dalam suasana yang cukup tenat dan menanti rebah ke bumi.Isa begitu bangga apabila menyatakan bahawa amalan politik wang yang melibatkan dirinya sudah selesai (tidak berbangkit) semata-mata kerana telah menjalani hukuman selama tiga tahun. Isa fakir dengan menjalani hukuman tersebut ia telah menjadi insan yang bersih dalam kerjaya politiknya serta rakyat di Bagan Pinang akan memilihnya di hari pembuangan undi kelak.

Jika ini yang diyakini oleh Isa maupun parti Umno, saya rasa mereka telah membuat perhitungan yang silap.Umno perlu sedar ialah rakyat kini samada di Bagan Pinang maupun di mana-mana lokaliti pengundi khususnya di Semenanjung sudah semakin muak dan mengerti tentang pelbagai kelemahan, kesilapan, kesalahan dan kecurangan yang telah mereka lakukan setelah di beri mandat (kuasa) oleh rakyat pada setiap kali pilihan raya.Keputusan Umno meletakkan Isa sebagai calon di situ adalah gambaran jelas bahawa Umno kini berada dalam keadaan yang tersepit dan menjadi parti desperado.

Ia secara juga bukan sahaja tidak menghormati pandangan mantan Presiden Umno, Tun Mahathir Mohammed yang mereka kagumi selama ini yang mahu parti tersebut meletakkan calon yang tidak terlibat dengan amalan rasuah. Pencalonan Isa di Bagan Pinang juga menyerlahkan kepada rakyat bahawa Umno juga tidak lagi mampu untuk menampil calon mereka yang benar-benar bersih samada dari segi rasuah, skandal, moral dan kewibawaan seperti mana yang dikehendaki oleh rakyat.

Laungan pemimpin Umno untuk memerangi amalan politik wang hanyalah retorik semat-mata untuk memberi keyakinan kepada ahli-ahli di peringkat umbi supaya mereka terus setia bersama Umno.Ringkasnya, Isa adalah wajah sebenar pemimpin Umno. Isa juga merupakan gambaran sikap pemimpin Umno yang pandai berlakon. Isa pula adalah laibiliti Umno yang menanggung biawak hidup hidup di atas belakang rakyat.

Oleh itu, saya menyeru kepada seluruh para pengundi dalam PRK Bagan Pinang mengambil peluang keemasan ini menolak calon Umno, bukan sekadar memprotes calon yang terpalit dengan isu rasuah, sebaliknya untuk menghukumnya kerana menjadi pelaku rasuah. Rasuah atas nama politik wang adalah sama dengan amalan rasuah kotemporari yang diletakkan sebagai musuh nombor 1 di negara ini. Dari segi hukum agama ia tetap berdosa besar kerana ia adalah amalan yang haram.

Photobucket