BEZA UMNO DENGAN PAS

Masalah antara UMNO dan PAS ialah dasar dan matlamat pejuangan yang jauh berbeza. PAS memperjuangkan agar Islam menjadi aqidah Negara Malaysia, samada dari sudut pentadbirannya atau kehakimannya dan lain-lain. Pendek kata, apa yang terkandung didalam dua kalimah syahadah iaitu tiada tuhan yang disembah melainkan ALLAH, Nabi Muhammad S.A.W pesuruh ALLAH itu hendaklah terlaksana dalam kehidupan individu, masyarakat dan Negara.

Adapun pun UMNO sering mencabar tuntutan dua kalimah syahadah itu. UMNO kelihatan melakukan solat, mengeluarkan zakat, menunaikan puasa bulan ramadhan,
mengerjakan haji, menjalankan aktiviti nikah kahwin mengikut Islam. Tetapi
pentadbiran dan pemeritahan Negara mencabar Quran dan Sunnah. Sebab itu, dengan
rasa senang hatinya, UMNO yang menjadi teras kepimpinan Negara, terang-terang
menolak hukum ALLAH didalam bidang pentadbiran, kehakiman, perundangan,
pendidikan dan lain-lain.

Jawatankuasa

Siaran Langsung Ceramah

Siaran Langsung WEB TV2 (P2P)

Prompt: If you cannot view program, please download and install play engine Download Now
P2P hanya boleh dilayari menggunakan Internet Explorer sahaja
Sekiranya anda tidak dapat melihat siaran langsung, sila klik disini
 

RAYUAN SUMBANGAN DANA PEMBANGUNAN

Sumbangan anda amat diperlukan untuk pembangunan Markas PAS Jaya Gading

No. Akaun May Bank : 5-562-2610487-2 Atas Nama 'PAS Cawangan Jaya Gading'

Selepas bank in sila SMS :

Nama<>Masa bank in<>Tarikh<>Jumlah

1) Abd. Rahim Deraman - 019-9456645 - Setiausaha

2) Ust Omar Ahmad - 019-9807343 - Bendahari


Terima Kasih diatas sumbangan anda.

RISALAH ' AMAL MA'ARIFAT MENGESAKAN ALLAH TA'ALA '

Blog ini akan menyiarkan RISALAH 'AMAL MA'ARIFAT MENGESAKAN ALLAH TA'ALA' secara bersiri mulai esok.

Kitab yang bertulisan jawi lama telah siap diterjemahkan oleh Al Fadhil Ust Omar bin Ahmad, Bendahari PAS Cawangan Jaya Gading

اينيله رساله عمل معرفات مغاساكن الله تعالى
يغذ دنوكيلكن درفد كتاب تصوف دعن اختيار
اوليه همبا
عبدالرحمن صديق بنجارى
دان دسالين سمولا كايديسي رومي
اوليه همبا يع ضعيف
عمر بن أحمد

INILAH RISALAH
`AMAL MA`ARIFAT MENGESAKAN ALLAH TA`ALA

YANG DINUKILKAN DARIPADA
KITAB TASAUF DENGAN IKHTIAR

OLEH HAMBA
ABDUL RAHMAN SIDIQ BANJARI

DAN DISALIN SEMULA KE EDISI RUMI
OLEH
HAMBA YANG DAIF
OMAR BIN AHMAD

Saturday, March 6, 2010

Awas ! "GST" 1Malaysia nak kena TIPU lagi nih.

Analisis Isu Oleh: mohdnoorawang

"Dalam kita membicara isu politik lompat, isu pemilihan MCA, isu penderaan kanak-kanak, isu pembunuhan dan jenayah berat dan lain-lain isu yang merwarnai bumi Malaysia.

Saolah-olah jenayah dera, ragut, bunuh sudah menjadi berita biasa. Kaum lelaki jadi pembunuh dan kaum perempuan pun jadi pembunuh. Hebat Malaysia boleh, 1 Malaysia.

Pada tahun 2011 kerajaan UMNO/BN akan melaksanakan "Cukai Perkhimatan dan Barangan" atau inggerinya "GST". Berapa ramaikah orang ramai yang tahu dan faham apa itu "GST"/"CPB". Apa kena-mengena dengan setiap rakyat Malaysia apabila kerajaan melaksanakan?. Apakah kesan "GST" kehidupan harian setiap individu?. Atau mungkin orang ramai tak ambil kisah atau tak ambil tahu kesan "GST".

Cukai Perkhidmatan dan Barangan (GST) satu bentuk cukai mengantikan cukai perkhidmatan yang dikenakan sebanyak 10 peratus hingga 5 peratus kepada barangan mewah bukan barangan keperluan utama. Cukai Perkhidmatan dan Barangan (GST) bakal dilaksanakan pada pertengahan 2011 akan dikenakan semua barangan termasuk barang keperluan utama sebanyak 5 peratus hingga 4 peratus.

Contuh barangan keperluan harian ialah susu kanak, gula, beras, susu pekat, dan semua barangan dapur, minyak, bahan bakar, pakaian, semua harga pengangkutan udara, darat, laut. Harga dan kos akan meningkat dan orang ramai atau penguna akan dibebani dengan kenaikan harga.

Tiada badan atau NGO'S yang menyuarakan bagi menghalang Cukai Perkhidmatan dan Barangan (GST) dikaji semula atau tidak perlu dilaksanakan pada tahun 2011. Wakil rakyat atau ahli parlimen UMNO/BN tidak menyuarakan pandangan dan cadangan "GST". agarnya tidak dikenakan pada barangan keperluan harian.

Hanya parti politik PAS dan Pakatan rakyat serta individu yang peka menyuarakan pandangan agar Cukai Perhidmatan dan Barangan (GST) tidak dilaksanakan pada barangan keperluan harian. Hakikatnya orang ramai akan menikmati barangan dengan harga yang tinggi pada 2011. Sekali lagi rakyat diperbodohkan dengan slogan 1 Malaysia, Pengcapaian diutamakan.