BEZA UMNO DENGAN PAS

Masalah antara UMNO dan PAS ialah dasar dan matlamat pejuangan yang jauh berbeza. PAS memperjuangkan agar Islam menjadi aqidah Negara Malaysia, samada dari sudut pentadbirannya atau kehakimannya dan lain-lain. Pendek kata, apa yang terkandung didalam dua kalimah syahadah iaitu tiada tuhan yang disembah melainkan ALLAH, Nabi Muhammad S.A.W pesuruh ALLAH itu hendaklah terlaksana dalam kehidupan individu, masyarakat dan Negara.

Adapun pun UMNO sering mencabar tuntutan dua kalimah syahadah itu. UMNO kelihatan melakukan solat, mengeluarkan zakat, menunaikan puasa bulan ramadhan,
mengerjakan haji, menjalankan aktiviti nikah kahwin mengikut Islam. Tetapi
pentadbiran dan pemeritahan Negara mencabar Quran dan Sunnah. Sebab itu, dengan
rasa senang hatinya, UMNO yang menjadi teras kepimpinan Negara, terang-terang
menolak hukum ALLAH didalam bidang pentadbiran, kehakiman, perundangan,
pendidikan dan lain-lain.

Jawatankuasa

Siaran Langsung Ceramah

Siaran Langsung WEB TV2 (P2P)

Prompt: If you cannot view program, please download and install play engine Download Now
P2P hanya boleh dilayari menggunakan Internet Explorer sahaja
Sekiranya anda tidak dapat melihat siaran langsung, sila klik disini
 

RAYUAN SUMBANGAN DANA PEMBANGUNAN

Sumbangan anda amat diperlukan untuk pembangunan Markas PAS Jaya Gading

No. Akaun May Bank : 5-562-2610487-2 Atas Nama 'PAS Cawangan Jaya Gading'

Selepas bank in sila SMS :

Nama<>Masa bank in<>Tarikh<>Jumlah

1) Abd. Rahim Deraman - 019-9456645 - Setiausaha

2) Ust Omar Ahmad - 019-9807343 - Bendahari


Terima Kasih diatas sumbangan anda.

RISALAH ' AMAL MA'ARIFAT MENGESAKAN ALLAH TA'ALA '

Blog ini akan menyiarkan RISALAH 'AMAL MA'ARIFAT MENGESAKAN ALLAH TA'ALA' secara bersiri mulai esok.

Kitab yang bertulisan jawi lama telah siap diterjemahkan oleh Al Fadhil Ust Omar bin Ahmad, Bendahari PAS Cawangan Jaya Gading

اينيله رساله عمل معرفات مغاساكن الله تعالى
يغذ دنوكيلكن درفد كتاب تصوف دعن اختيار
اوليه همبا
عبدالرحمن صديق بنجارى
دان دسالين سمولا كايديسي رومي
اوليه همبا يع ضعيف
عمر بن أحمد

INILAH RISALAH
`AMAL MA`ARIFAT MENGESAKAN ALLAH TA`ALA

YANG DINUKILKAN DARIPADA
KITAB TASAUF DENGAN IKHTIAR

OLEH HAMBA
ABDUL RAHMAN SIDIQ BANJARI

DAN DISALIN SEMULA KE EDISI RUMI
OLEH
HAMBA YANG DAIF
OMAR BIN AHMAD

Monday, September 28, 2009

MENTERI HANYA MUNCUL APABILA ADA PRK : ERA NAJIB ALTANTUYA

Bila sahaja ada pilihanraya kecil,maka rakyat jelata berpeluang untuk bertemu pak menteri atau mak menteri atau bini-bini menteri.

Maka beraneka macamlah program yang disusun oleh mereka-mereka yang berkepentingan, kononnya untuk memberi peluang kepada rakyat supaya dapat bertemu muka dan beramah mesra dengan pimpinan.

Maka peruntukan-peruntukan dan jabatan-jabatan akan dikerah untuk mengadakan program dikawasan-kawasan yang terlibat dengan pilihanraya,bagi mengambarkan bahawa kerajaan amat prihatin dengan kesusahan rakyat.

Sebut sahaja menteri mana semuanya akan hadir untuk bertemu rakyat dan rakyat pula akan diberikan bermacam sumbangan,bantuan atau apa sahaja yang kononnya akan mengembirakan rakyat.

Menteri turun ke kawasan-kawasan yang bakal diadakan pilihanraya atas nama jabatan, dengan mengunakan peruntukan jabatan dan harta kerajaan.Helikopter akan berlegar-legar turun naik untuk menghantar orang-orang kenamaan ini.

Apakah hanya sewaktu pilihanraya sahaja rakyat akan ditemui?, apakah semasa pilihanraya sahaja barulah rakyat akan berpeluang bertemu muka dengan orang-orang kenamaan ini?

Tahun ini kita telah menyaksikan cukup banyak pilihanraya kecil bermula dari Permatang Pauh, membawak ke Kuala Terengganu,kemudian ke Bukit Gantang dan Bukit Selambau serta Batang Ai,terus ke Penanti dan kemudian ke Manek Urai kembali ke permatang Pasir dan terkini Bagan Pinang.

Boleh dikatakan kesemua pilihanraya kecil itu telah memberikan peluang kepada rakyat untuk bertemu muka dengan orang-orang kenamaan bermusim ini.Bermacam-macam janji projek yang telah ditaburkan untuk mengelabui mata pengundi.

Ada yang ditawarkan untuk dijadikan anak angkat,ada juga yang dijanjikan sebagai anak emas,tetapi apa yang pasti bila sahaja selesai pilihanraya,rakyat akan ditinggalkan tanpa dipedulikan lagi dan lebih parah sekiranya mereka ini kalah didalam pilihanraya tersebut,kawasan itu akan terus menjadi anak tiri yang tidak akan lagi dipedulikan.

Mana-mana yang ada rumah sewa dan telah menyewakannya kepada petugas-petugas kebulur,akan menjerit memekik kerana sewa rumah tidak dibayar sebagaimana yang dijanjikan.

Boleh dikatakan setiap kali lepas pilihanraya,maka akan adalah tuan-tuan rumah yang membuat tuntutan supaya hutang sewarumah yang dijanjikan dipenuhi oleh broker-broker yang mengmbil kesempatan untuk menyediakan prasarana kepada petugas-petugas mereka.

Inilah yang sering berlaku kerana ianya telah dididik dan diasuh untuk bersikap seperti itu.

Semua peruntukan tidak sahaja mengunakan peruntukan daripada parti,tetapi juga disapu dari peruntukan kerajaan yang mana parti tidak langsung berhak untuk mengunakannya. Segala kemudahan jabatan akan digunakan oleh mereka-mereka ini tanpa rasa bersalah kerana mereka menganggap bahawa kerajaan adalah milik mereka.

Masa akan menentukan bahawa kerajaan yang zalim dan mengabaikan rakyatnya akan dijatuhkan oleh kebangkitan rakyat.

Kita tunggu dan lihat,kerana masanya pasti akan tiba....................Photobucket