BEZA UMNO DENGAN PAS

Masalah antara UMNO dan PAS ialah dasar dan matlamat pejuangan yang jauh berbeza. PAS memperjuangkan agar Islam menjadi aqidah Negara Malaysia, samada dari sudut pentadbirannya atau kehakimannya dan lain-lain. Pendek kata, apa yang terkandung didalam dua kalimah syahadah iaitu tiada tuhan yang disembah melainkan ALLAH, Nabi Muhammad S.A.W pesuruh ALLAH itu hendaklah terlaksana dalam kehidupan individu, masyarakat dan Negara.

Adapun pun UMNO sering mencabar tuntutan dua kalimah syahadah itu. UMNO kelihatan melakukan solat, mengeluarkan zakat, menunaikan puasa bulan ramadhan,
mengerjakan haji, menjalankan aktiviti nikah kahwin mengikut Islam. Tetapi
pentadbiran dan pemeritahan Negara mencabar Quran dan Sunnah. Sebab itu, dengan
rasa senang hatinya, UMNO yang menjadi teras kepimpinan Negara, terang-terang
menolak hukum ALLAH didalam bidang pentadbiran, kehakiman, perundangan,
pendidikan dan lain-lain.

Jawatankuasa

Siaran Langsung Ceramah

Siaran Langsung WEB TV2 (P2P)

Prompt: If you cannot view program, please download and install play engine Download Now
P2P hanya boleh dilayari menggunakan Internet Explorer sahaja
Sekiranya anda tidak dapat melihat siaran langsung, sila klik disini
 

RAYUAN SUMBANGAN DANA PEMBANGUNAN

Sumbangan anda amat diperlukan untuk pembangunan Markas PAS Jaya Gading

No. Akaun May Bank : 5-562-2610487-2 Atas Nama 'PAS Cawangan Jaya Gading'

Selepas bank in sila SMS :

Nama<>Masa bank in<>Tarikh<>Jumlah

1) Abd. Rahim Deraman - 019-9456645 - Setiausaha

2) Ust Omar Ahmad - 019-9807343 - Bendahari


Terima Kasih diatas sumbangan anda.

RISALAH ' AMAL MA'ARIFAT MENGESAKAN ALLAH TA'ALA '

Blog ini akan menyiarkan RISALAH 'AMAL MA'ARIFAT MENGESAKAN ALLAH TA'ALA' secara bersiri mulai esok.

Kitab yang bertulisan jawi lama telah siap diterjemahkan oleh Al Fadhil Ust Omar bin Ahmad, Bendahari PAS Cawangan Jaya Gading

اينيله رساله عمل معرفات مغاساكن الله تعالى
يغذ دنوكيلكن درفد كتاب تصوف دعن اختيار
اوليه همبا
عبدالرحمن صديق بنجارى
دان دسالين سمولا كايديسي رومي
اوليه همبا يع ضعيف
عمر بن أحمد

INILAH RISALAH
`AMAL MA`ARIFAT MENGESAKAN ALLAH TA`ALA

YANG DINUKILKAN DARIPADA
KITAB TASAUF DENGAN IKHTIAR

OLEH HAMBA
ABDUL RAHMAN SIDIQ BANJARI

DAN DISALIN SEMULA KE EDISI RUMI
OLEH
HAMBA YANG DAIF
OMAR BIN AHMAD

Tuesday, October 20, 2009

NIZAR NEWS : DOUBLE STANDARD SUKARKAN PERPADUAN

KUANTAN, 20 Okt: Kerajaan Umno BN mesti melaksanakan peruntukan-peruntukan perlembagaan dalam semangat federalisma yang betul sebelum berkira-kira mahu mewujudkan perpaduan nasional.

Naib Presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man dalam satu kenyataannya berpendapat perpaduan nasional tidak dapat direalisasikan hanya dengan melaungkan slogan 1 Malaysia, sedangkan realitiunya masih banyak tindakan yang bersifat 'double standard'.

"Bila menyebut soal perpaduan ia mestilah dalam konteks yang menyeluruh bukan bersifat perpaduan nasional untuk Barisan Nasional sahaja, tetapi mestilah diasaskan kepentingan rakyat dan negara keseluruhan," katanya.

Beliau juga memberitahu perpaduan tidak boleh wujud atas asas perkauman yang sempit sebagaimana yang diamalkana oleh parti-parti perkauman dalam BN.

"Bila bercakap soal perpaduan bukan dilihat pada ucapannya sahaja tetapi perlu dibuktikan pada kesungguhan dalam amalan.

"Masih banyak amalan yang dilakukan pemerintah Umno BN yang tidak menunjukkan mereka bersungguh-sungguh mewujudkan perpaduan," katanya.

Mengulas kenyataan Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Tan Sri Dr Koh Tsu Koon yang mahu orang ramai membantu membincangkan soal perpaduan, Tuan Ibrahim menegaskan BN perlu membebaskan dahulu sekatan kepada kerajaan Pakatan Rakyat sebelum menyeru rakyat berbuat demikian.

"Kita lihat bagaimana penyaluaran bantuan dan peruntukan kerajaan persekutuan tidak dibuat berasaskan semangat federalisma. Mereka salurkan peruntukan yang sepatutnya diberi kepada kerajaan negeri kepada pegawai persekutuan. Ini yang berlaku di Kelantan dan dilain-lain negeri sejak sekian lama.

Beberapa tindakan kerajaan pusat yang didakwa 'double standard' masih berlaku dan amalan itu katanya adalah pengganggu utama hasarat mewujudkan perpaduan nasional.

"Kita mahu semua pihak menghormati satu sama lain. Pemerintah menghormati keputusan rakyat memilih kerajaan mereka.

"Begitu juga dalam aspek pentadbiran, hentikan sekatan yang amat tidak bermoral seperti yang pernah dilakukan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Dato' Noh Omar, Julai lalu yang melarang sebarang kerjasama oleh kakitangan di bawah kementeriannya dengan kerajaan negeri diperintah Pakatan Rakyat," katanya.

Harakah Daily

Photobucket